Klasické máslo není dnes to, po čem sáhneme, pokud si chceme namazat krajíc chleba nebo toast. Raději upřednostníme zdravější a výživnější alternativu, jež k nám doputovala ze Spojených států. Právě zde se ořechová másla stala doslova trendem a v podobném duchu se nesou i u nás. Také hovoříme o jistém fenoménu, který postupně nahrazuje veškeré
Klasické máslo není dnes to, po čem sáhneme, pokud si chceme namazat krajíc chleba nebo toast. Raději upřednostníme zdravější a výživnější alternativu, jež k nám doputovala ze Spojených států. Právě zde se ořechová másla stala doslova trendem a v podobném duchu se nesou i u nás. Také hovoříme o jistém fenoménu, který postupně nahrazuje veškeré sladkosti a nezdravé pochoutky.
Ořech, ořechy, ořechová másla
V porovnání s klasickými smaženými brambůrkami nebo sladkými pendreky či zmrzlinami jsou ořechová másla zdrojem tělu prospěšných živin. Toto potěšení pro chuťové buňky je zdrojem především zdravých tuků bez přítomnosti cholesterolu. Pokud do svého jídelníčku neumíte zakomponovat oříšky, jako jsou mandle nebo kešu, v jejich přirozené formě, na tuto alternativu s výborným sytícím efektem a skvělou vstřebatelností nebudete zapomínat. Ve chvíli, kdy vás bude honit mlsná bude jedna, dvě lžičky pochoutky to, co si dopřejete, aniž by vás muselo tížit špatné svědomí.
VYZKOUŠEJTE:
Ořechová másla a zdraví
Nejen, že mluvíme o zdroji zdravých tuků, ale také mluvíme o potravině prospívající zdraví. Ať už sáhnete po mandlovém másle s bílou čokoládou a kokosem nebo po kešu alternativě, dojde k pozitivnímu ovlivnění vaší nálady a k regulaci hladu a sytosti. A samozřejmě se doplní požadovaná energie, kterou budete moct vynaložit nejen při plnění pracovních povinností, ale také při oblíbené sportovní aktivitě.
Každý si najde to své
Nabízí se otázka, zdali jste některé z oříškových másel už vyzkoušeli? Možná ano, ale pouze jeden druh. Ten vám zrovna dvakrát nezachutnal, což vedlo k zanevření na tuto zdravou a výživnou laskominu. Je však třeba si uvědomit, že ořechové máslo existuje rovnou v několika druzích. Patří k nim:
- Arašídové máslo
- Mandlové máslo
- Kešu máslo
- Máslo z vlašských ořechů
- Pistáciové máslo
- Lískooříškové máslo
Arašídové se těší největší popularitě
Mezi nejlepší a nejoblíbenější ořechová másla patří bezesporu to arašídové. Jedná se o základní verzi, která se dnes vyrábí v celé spoustě provedení. Promíchává se s kvalitními druhy čokolády nebo se v ní nechávají kousky ořechů. Ať už si pořídíte jakoukoli verzi, vždy to bude zdroj nejen zmiňovaných zdravých tuků, ale také bílkovin, magnesia, zinku a vitaminu B3.
Mandlové máslo s kokosem jako zdravá forma Raffaella
Pokud jste se v minulosti domnívali, že oblíbené sladkosti nemůžete chuťově ničím nahradit, pak jste se pletli. Důkazem je mandlové máslo, které se v posledních letech velmi často kombinuje s kokosem. Důvodem toho není zlepšená nutriční stránka věci, ale spíše to, že tato kombinace chutná jako oblíbená cukrovinka jménem Raffaello. A nemluvíme o nadsázce. Na rozdíl od sladké kuličky je mandlové máslo základem pro krásné nehty a vlasy a díky obsahu hořčíku i podporou bystré mysli.
Je libo máslo z lískových ořechů?
Lískové ořechy často přidáváme do oblíbených dezertů. Pokud se však nechystáte péct, co si je pořídit ve formě másla? Opět mluvíme o výživné superpotravině, která dodá tělu potřebný fosfor, kyselinu listovou, draslík, zinek a veledůležitý vitamin B6. Navíc jsou lískové ořechy zdrojem antioxidantů čili vyhání z těla vše škodlivé.
Oříškové máslo si můžete vyrobit i v pohodlí domova
Mezi námi se najde stále více zastánců domácích produktů. Důvodem toho je ujištění se, že složení v daných dobrotách je přesně takové, jaké má být a že dovnitř nejsou přidány zdraví škodlivé či nutričně nevyvážené ingredience. Naštěstí i v případě ořechových másel platí, že si je můžete vyrobit v pohodlí domova. Stačí k tomu kvalitní mixér a oblíbený druh ořechů.
Do dezertů, na chleba i jen tak k televizi
Ořechové máslo má mnoho použití. Řada z nich již byla zmíněna. Velmi často se stávají součástí dezertů nebo se jako pomazánka mažou na žitný či banánový chléb. Jsou pomyslnou třešničkou do ranního müsli s jogurtem nebo alternativou sladkostí, kterou si dopřejeme při sledování oblíbeného televizního seriálu.
VYZKOUŠEJTE:
Napsat komentář
Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *