Zelený ječmen - vlastnosti a účinky
- Potraviny
- 24. 9. 2018
Šalvěj hispánská je celkem nenápadná jednoletá rostlina. Je podobná naší hluchavce a stejně jako ona má bílé nebo fialové květy. Rozdíl mezi oběma rostlinami ze stejné čeledi je ale v tom, že šalvěj hispánská roste v horách střední a jižní Ameriky a její semínka mají až neuvěřitelné vlastnosti. Známe je pod názvem chia. Aztékové a
Číst víceKustovnice čínská neboli goji (také goji berry, lat. Lycium chinense) je známá keřovitá trvalka pocházející z jižní Číny. Oblibu si už ale získala po celém světě. Má květy fialové barvy, plody jsou pak oranžovočervené oválné bobule, které vzhledem trošku připomínají menší šípek. Léčivé účinky této rostliny jsou skoro neuvěřitelné. V tradiční čínské medicíně je kustovnice
Číst víceTuto neobyčejnou zelenou potravinu většina Čechů ani nezná. A mnozí z těch, kdo se s ní už setkali, ji mylně považují za řasu. Spirulina je ale sladkovodní sinice, organismus ve tvaru levotočivé spirály (odtud její název). Nachází se především v jezerech v tropických a subtropických oblastech, kde mají dost vysoké pH a obsah uhličitanů a
Číst víceChlorella pyrenoidosa je sladkovodní řasa, kterou řadíme do kategorie zelených potravin. Nabízí tak významnou nutriční hodnotu. Jedna tableta obsahuje milióny chlorellových buněk, které se podílí na upevnění zdraví našeho těla. Chlorella nám předává zcela kompletní spektrum výživných látek a energii. Pěstuje se v teplém klimatickém pásmu a každá buňka Chlorelly pracuje na vyčištění a posílení
Číst víceVíte, proč se mladý ječmen řadí mezi superpotraviny? Proč byste měli vypít denně skleničku šťávy? Nutriční hodnoty mladých rostlinek ječmene jsou tak zajímavé, že opravdu stojí za to ho vyzkoušet. Pro výrobu potravinových doplňků se zeleným ječmenem se používají mladé rostlinky, na nichž ještě není žádné kolínko, tedy vzrostlé do výšky maximálně 20 – 25
Číst víceChcete jíst zdravěji? Zelené potraviny pomohou každému Současnou konzumní společnost trápí jen máloco jako problémy s obezitou či civilizačními chorobami, které pramení z nezdravého stravování. Ještě donedávna se o těchto problémech prakticky nemluvilo, a proto i snaha jíst zdravě byla pro běžného smrtelníka obtížná. V poslední době se o problémech, které dnešní rychlá doba se svých nezdravým životním
Číst více